30 Eylül 2012 Pazar

Ihlamur çayı gribal enfeksiyonları tedavi ediyor

Soğuk kış günlerinde sıkça tüketilen ve bir çok hastalığa iyi geldiği bilinen ıhlamurun faydaları, gribal enfeksiyonların tedavisinde de etkili olduğu bildirildi. Türkiye’de bolca yetişen ıhlamur, özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla artan grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında ilaçlı tedaviye yardımcı olarak kullanılan şifalı bitkilerin başında geliyor.
Çiçek, yaprak, kabuk ve ağacından faydalanılan ıhlamurun bir çok hastalığa iyi geldiğini belirtilerek, kurutulmuş ıhlamur yapraklarının çiçekleriyle birlikte kaynatılarak hazırlanan hoş kokulu çayın, limonla birlikte içildiğinde grip ve soğuk algınlığının daha kısa sürede atlatıldığı bazı uzmanlar tarafından onaylanmıştır.
İçinde barındırdığı uçucu yağ, tanen, şeker, C ve P vitamini, reçine ve enzimlerle sinirleri yatıştırıcı, öksürük giderici, damar tıkanıklığı, hazımsızlık giderici, idrar söktürücü, terletici, yatıştırıcı ve göğüs yumuşatıcı özelliklerine de sahip olduğunu belirtildi.Kış aylarında aktar dükkanlarında en çok ıhlamurun satıldığı. Ihlamurun yüzyıllardan beri grip ve soğuk algınlığının tedavisinde kullanıldığından insanların özellikle kış aylarında ıhlamuru mutfaklarından eksik etmedikleri bir gerçektir.


View the original article here

Yaz meyvesi kavunun faydaları

Kavun, B vitamini, brom ve iyot içeriyor, sinirleri yatıştırıyor, kanı temizliyor ve kolay bir uyku sağlıyor.
Kavun meyvesi, damar tıkanıklığı, kansızlık için de öneriliyor. Ama hazmı karpuza göre daha güç.
Kavunun şeker oranı fazladır. Ölçüyü kaçırmadan tüketmek gerekiyor.
Açık renkli ve düz kabuklu “bal kavunu” iyi bir C, A vitamini, potasyum ve çinko kaynağı olarak en değerliler arasında yer alıyor.



View the original article here

DEREOTUNUN FAYDALARI









Dereotu Troit
Dereotunun Faydaları
Dereotunun Faydaları

Dereotu,Dereotunun Faydaları,Dereotunun Yararları,Dereotu Zayıflatırmı,Dereotu İle Zayıflama,Dereotu Troit,Dereotu Troide İyi Gelirmi

Yaz kış sofralarımızdan ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz dereotu, kendine has kokusu ve tadı ile damklarımızda hoş bir lezzet bırakmasının yaısıra, iyi de bir şifa kaynağı..Her gün mutlaka 4-5 dal tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar dereotunun şifasına inanıyor.
Biz de sizler için yaptığımız araştırmda, dereotunun gerçekten de kıymetli bir şifa kaynağı olduğunu gördük..

* Safra ve sindirim suyu salgılanmasını sağlar.

* Mide ve bağırsak gazlarını önler.

* Ağrı ve krampları giderir.

* İdrar söktürür.

* Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.

* Zayıflatıcı özelliği vardır.

* Dereotu Troide İyi Gelir.

Dereto İle Zayıflama,Dereotu Zayıflatırmı

Yemeklerde, 15 dakika önce bir yemek kaşığı dereotu yerseniz sofradan daha erken kalkarsınız. 10 dakika sonra tokluk hissi artacaktır. Daha az yemek yersiniz.

Dereotu Troit,Dereotu Troide İyi Gelirmi

Troid’in hızlı ya da az çalışması durumunda dereotu çok etkilidir. 3 ay boyunca bir yemek kaşığı dereotu sabah, öğle, akşam öğünlerden 15 dakika önce tüketilecek. 

View the original article here

29 Eylül 2012 Cumartesi

VİCDAN ÇORBASI








Vicdan Çorbası Diara Koçak
Vicdan Çorbası Nasıl Yapılır

Vicdan Çorbası

Vicdan Çorbası,Vicdan Çorbası İle Zayıflayanlar,Vicdan Çorbası Dilara Koçak,Vicdan Çorbası Tarifi,Vicdan Çorbası Nasıl Yapılır,Vicdan Çorbası Nasıl İçilir

Dilara Koçak'ın meşhur zayıflatıcıVicdan Çorbası tarifi burada. Zayıflatmanın yanı sıra, ödem atmaya da yardımcı olan Vicdan Çorbası nasıl yapılır, nasıl içilir ? Merak ettiğiniz tüm cevaplar.. Buyrun..


Vicdan Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

* 2’şer adet kabak, soğan ve domates,

* 2 yemek kaşığı bulgur,

* 1 yemek kaşığı zeytinyağı,

* 1’er demet nane, maydanoz ve dereotu,

* Kimyon, pul biber, karabiber, az tuz ve sarımsak

Tüm malzemeleri 2-3 bardak suyla haşlayın. Ardından da blenderden geçirip için. Düşük kalorili ve lifli olan bu çorba, hızlı kilo vermeye ve ödem çözmeye yardımcıdır.

1-2 Günlük Uygulanacak Beslenme Programı;

Öğle ve akşam yemeği olarak TüketilmekÜzere ;

*Sınırsız Vicdan Çorbası,

*Salata ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile)

*50 gram lor peyniri, 1 kepekli etimek

* Normal bir kahvaltı ve ara öğünler ile de desteklemeyi unutmayın. Günlük 4 fincan yeşil çay ile 2 litre su, bir şişe maden suyu da ödemi atmaya yardımcı olur.

View the original article here