3 Ocak 2013 Perşembe

Adet Sancısı (Regl Ağrılarına) Ne iyi Gelir?

adet ağrısıAdet sancıları bazı kadınların korkulu rüyasıdır. Sadece sancı çekmek de değil, baş ağrısı, karın ve kasık bölgesindeki ağrılar, bel ağrıları tüm bunlar adet yani regl olunacağı gün yada bir gün öncesinde görülür. Kimi kadınlarda bu ağrılar görülmezken kimilerinde ise her ay şiddetli şekilde baş gösterir. Adet yani menstrüasyon döngüsü diğer adıyla regl döngüsü her ay bu ağrıları nedeniyle kadınların korkulu rüyası haline gelir. Sadece ağrılar da değil kimi bayanlarda depresyon, aşırı sinirlilik hali görülmesi, mide bulantısı ve kusma da oldukça yaygındır. Diğer taraftan sebepsiz terlemeler, sıkıntı basması da ayrı belirtilerdir. Tüm bu sıkıntılı belirtilerden sonra kan gelmesiyle birlikte rahatlama yaşanır. Fakat kimi bayanlarda ise kan gelse bile ilk gün boyunca ağrılar devam eder. Yazımızda adet ağrısına ne iyi gelir, bu ağrıları biraz olsun bitkisel olarak nasıl giderebiliriz, kendimizi nasıl rahatlatabiliriz bu konulardan bahsedeceğiz.

Adet Sancısı Nedenleri Nelerdir?

adet sancısıAdet kanamaları ortalama 28 günde bir görülen kanamalardır. 3 ile 7 gün arasında devam eder yani ortalama 4-5 gün sürer. Aslında bu kanamalar kadınları rahatlatan kanamalardır. Bu kanamalar sayesinde vücut rahatlar. Kimi kadınlarda hiç ağrı görülmezken kimileri çok şiddetli sancılar çeker. Bu ağrıları çekmeyenler ne demek olduğunu bilemez. Bazı kadınlar o kadar şiddetli ağrı çekerler ki regl geleceği ilk gün yataktan kalkamaz, yürüyemez ve tüm gün hiçbir iş yapamazlar. Tüm planlarını iptal etmek zorunda kalırlar. Ayrıca mide bulantısı, kusma da regl sürecinde görülen rahatsızlıklar arasındadır. Bu dönemde ilk gün yemek yiyememe durumu görülebilir ve yemek yenmediği için tansiyon düşüklüğü dahi yaşanabilir. Peki bu adet sancılarının nedenleri nelerdir? İlk olarak adet sancısı tanımlanacak olursa rahimde olan kasılmalar olarak tanımlanır. Adet kanı dışarı atılmaya çalışırken uterusta kasılmalar gerçekleşir ve bu kişi tarafından ağrı olarak algılanır. Adet sancısı nedenleri arasında ilk olarak genetik faktör sayılabilir. Genellikle kadının annesi de sancı çekiyorsa kendisinde de sancı olması muhtemeldir. Ayrıca ayakların üşütülmesi, soğukta kalınması da şiddetli ağrılara sebep olur. Rahim ağzı girişinin genetik olarak dar olması yada enfeksiyon, kürtaj gibi nedenlerle dar olması da ağrı sebepleri arasındadır.

Adet Ağrısı Doğal, Bitkisel Çözümleri

Peki adet ağrısı nasıl geçer, bu sancılardan kurtulmak mümkün müdür? Tüm bu çekilen şiddetli ağrıları belki tamamen ilaç kullanmadan geçirmek kolay değildir. Fakat bazı yöntemlerle ağrılar hafifletilebilir. En başta yürüyüş, spor yapmak ağrılarınızın hafiflemesine sebep olacaktır. Fakat tabii ki sadece regl döneminde yürüyüş değil, genel olarak tüm ay boyunca düzenli yürüyüş yapmalısınız. Ayrıca ayaklarınızı sıcak tutmak, vücudunuzu üşütmemek başlıca etkenlerdir. Mümkünse regl ağrısı olduğunda bir sıcak su torbası alıp sıcak suyu içine doldurup ayaklarınızın altına koyabilirsiniz. Ve tabii bazı bitkiler de ağrılarınızın, sancılarınızın geçmesine yardım edebilir. adet ağrısına papatya çayıAdet ağrıları için bitkisel çözümler mevcuttur. Birçok bitki ile size çok ızdırap çektiren bu ağrılardan kurtulmanız mümkündür. Çeşitli bitki çaylarını karışım yaparak içebilirsiniz. Fakat bir bardak papatya çayı içmek ağrılarınızı hafifletecektir. Eğer çok şiddetli ağrınız oluyorsa henüz ağrılarınız başlamadan birkaç gün önce civanperçemi çayı içmenizi öneririz. Civanperçemi çiçek kısımlarını kaynayan suyun içine atıp demleyin. Çok geçmeden çayı fazla bekletmeden tüketmelisiniz. Çünkü çok beklerseniz çayın tadı acı olmaya başlayabilir. Civanperçemi çayını sıcakken içine bal atıp tüketirseniz mutlaka faydasını göreceksiniz. Ayrıca soğan suyu ve safran bitkisinden elde edilen çayı tüketmeniz de şifa sağlayacaktır. Eğer tüm bu bitkisel çözümler regl ağrılarınızı geçirmiyorsa bir ağrı kesici içip ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Peki Adet (Regl) Düzensizliği?

Adet düzensizliği de birçok kadının korkulu rüyasıdır. Düzensizlik sebebiyle ruhsal sıkıntılar, bunalımlar çekilir. Regl dönemi başlangıcı olması gerektiği halde başlamaması durumunda stres, sürekli gerginlik, hafif karın ağrıları, sancılar devam eder. Düzensizliklerin birçok nedeni olabilir. Başta günümüzün hastalığı stres, ilk nedendir. Bunun dışında gerginlik, kötü bir ruhsal dönemde olma, aşırı kilo alma veya bir anda aşırı kilo kaybı da düzensizlik nedenleri arasındadır.
Adet Sancısı (Regl Ağrıları)'na Ne iyi Gelir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder