20 Şubat 2013 Çarşamba

Aloe Vera Jel Kullanımı

aloe vera jeliCildimiz, tenimiz, vücudumuz bizim için çok önemlidir. Hiç kimse erkenden yaşlanmak ve kırışıklık sahibi olmak istemez. Hele ki bayanlar kırışıklıklardan kurtulmak için çok çeşitli yollar dener. Kremler, jeller, pahalı ürünler kullanırlar. Fakat tüm bu ürünlerin yanında bazı bayanlar ise bitkisel çözümler aramaya başlar. Aloe vera, hindistan cevizi, kakao, salatalık ve böğürtlen gibi çok çeşitli bitkiler kullanılarak elde edilen jeller, kremler birçok kişi tarafından çokça tercih edilir. Ayrıca bu bitkiler ile birlikte evlerinizde de jeller ve kremler hazırlamanız mümkündür. aloe vera jelEvlerinizde kolaylıkla pratik bir şekilde aloe vera jel olarak hazırlanabilir ve uygulanabilir. Tabii sadece yaşlanma karşıtı, kırışıklıklar için değil, vücudunuzdaki çatlaklar ve yarıklar için de bu şifalı jeli uygulayabilirsiniz. Ayrıca egzama gibi cilt hastalıklarına karşı da bu jel ve kremler uygulanabilir.
  • Aloe Vera Bitkisi Nedir?

Yaprakları dikenli bir ağaçtır. Bu bitkinin yapraklarından çıkan jelin şifa özelliği bulunmaktadır. Jel oksijenle temas ettikten sonra bir çeşit oksitlenme yapmakta ve yaklaşık 5 saat içinde şifa özellikleri ortadan kalkmaktadır. Aloe vera evlerde süs bitkisi olarak da yetiştirilebilir. Saksılarda yetiştirilen bu bitkinin yaprakları güneş altında bir metre uzunluğa ulaşabilir. Fazla suyu sevmez, ne zaman toprağı kurursa o zaman sulanmalıdır.  Ne kadar susuz kalırsa o kadar iyi köklenir ve çürüme riski azalmış olur. Bu şifalı ve bakımı kolay bitkiyi sizde kolaylıkla çiçekçilerde bulabilir ve temin edebilirsiniz. Bu durumda evinizde bu şifalı jeli hazırlamanız da oldukça kolay olacaktır.
  • Latince Adı : Aloe vera

aloe vera jeli
  • İçindeki Maddeler (Etken Maddeler) ve İçeriği

 Acı madde, antrakinon türevleri, uçucu yağ, vitamin, mineral, enzim, şeker, lignin, saponin ve aminoasitler ve reçine taşır.
  • Halk Arasındaki Adı

 Genellikle aloe vera, sarısabır veya öd ağacı olarak adlandırılsa da bazı yörelerde azvay adıyla da bilinir. Aloa vera olarak da yanlış yazılır.
  • Aloe Vera Jel Olarak Nasıl Kullanılır?

Tedavi amacıyla aloe vera jel yapımı için ilk önce yaşlı yapraklar kullanılmalıdır. Alınan yaprak ortadan ikiye ayrılarak yaranın üzerine kapatılır veya çıkarılan jel yaraya sürülür. aloe veraYaprak blendırdan geçirilerek sıvı veya jel haline getirilir ve hemen buzdolabına konulur. Bu sıvı 4 hafta süreyle kullanılabilir. Stabilize edilmemiş bu aloe vera jel yapıldıktan sonra dondurulmamalı veya yüksek ısıda tutmamalıdır, aksi takdirde faydalı etken maddeler parçalanabilir. İşte aloe vera jel yapımı bu kadar pratik ve kolaydır. Ayrıca hazırlandıktan sonra bu sıvı 4 hafta yani 1 ay gibi uzun bir süre kullanılabilir.
  • Aloe Vera Sıvı Olarak Nasıl Kullanılmalıdır?

İçilecek  sıvının hazırlığı, kesilen ince küçük yaprak parçalarının kaynak suyuna konularak 1 gün buz dolabında tutulması ile hazırlanır. Bu şifalı bitkinin sıvısı, içindeki yapraklar çıkarıldıktan sonra içilir. Aloe vera sıvısının acı tadının giderilmesi için içine meyve suyu katılabilir.

Aloe Vera Jel Kullanımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder