15 Şubat 2013 Cuma

Çörek Otu Kullanımı

çörek otuEvlerimizde akşam ikindi çaylarında, yemekten sonra dizi yada film izlerken bir şeyler atıştırmayı hemen hemen herkes çok sever. Lokma, pasta, kurabiye, poğaça, börek, çeşitli salatalar çayın yanında herkesin severek tükettiği yiyeceklerdir. Çörek otu, tarçın, susam, kekik, kimyon gibi birçok yiyecek bu leziz yiyeceklere eklenerek tatlarına tat katar. Ayrıca şifasını da arttırır. Bu yiyecekler ile hem enfes tatlar elde edeceksiniz, hem de hastalıkları önleyecek, çörek otu tohumlarıhastalıklardan kurtulacak ve şifa bulacaksınız.

Çörek Otu Kullanımı

Çörek otu kullanımı için tohumları ve bu şifalı bitkinin yağı birçok hastalığın tedavisinde ve birçok hastalığın oluşmadan önlenmesinde etkilidir. Bu sebeplerden bu şifalı bitki günlük hayatımızda, yemeklerimizde kullanılabilir. Mesela akşam yemekten sonra çayın yanında hazırladığınız lokma hamuruna bir miktar bu şifalı bitkiden ilave edebilirsiniz. Yada çörek otu kullanımı, hamura şekil verdikten sonra da bu şifalı bitkiyi üzerine serperek eklemeniz de mümkündür. Bazı yemeklere de bu şifalı bitkiyi ilave edebilirsiniz. İkindi çayı için poğaça mı yaptınız? Hazırladığınız poğaça hamuruna bu şifalı bitkiden ilave edebilirsiniz. Yada şekil verdiğiniz poğaçaların üzerine de bu şifası bol bitkiden ekleyerek hem lezzetinize lezzet katabilir hem de şifa bulabilirsiniz. Bayat ekmekleriniz değerlendirmek mi istiyorsunuz? Bayat ekmekler ile yapılan birçok şifalı yiyecek mevcuttur. Hatta bir yazımızda biz de bayat ekmek ile yapılan şifalı bir tariften bahsettik. Bayat ekmekleri hazırladığınız yoğurtlu sosa buladıktan sonra, siz de ekmeklerin üzerine bu şifalı bitkiden serpebilirsiniz. Susam ile birlikte harika bir tat oluşturacaktır. çörek otu ile zayıflamaAyrıca bu şifalı çörek otu kullanımı için tohumu yoğurt ve benzeri yiyecekler ile karıştırılıp tüketilmesi de faydalıdır. Yoğurt ile birlikte bu şifalı bitkiyi karıştırarak hem afiyetle tüketebilir, hem de kolaylıkla zayıflayabilirsiniz. Zayıflamak mı istiyorsunuz? Birçok kişi zayıflamak için bu şifalı bitkiyi kullanır.
  • Çörek Otu Tohumları Nasıl Kullanılır?

Tohumları kurutulmak suretiyle baharat olarak kullanılabilir ve yemeklerin üzerine serpilebilir. Çörek otu balla karıştırılarak da kullanılabilir. Çörek otu toz haline getirilerek balla karıştırılır ve tüketilebilir.
  • Çörek Otu Tohumları Nasıl Öğütülür?

Satın alınan bu şifalı bitkinin tohumunun kalitesine de çok dikkat edilmelidir. Öğütülmüş olarak alınan çörek otu yarardan çok zarar da sağlayabilir. Hazır satın alınıp evde öğütülmesi tavsiye edilir. Satın alınan bitki evde havanda dövülebilir veya kahve öğütme makinesinde öğütülebilir.

çörek otlu pideÇörek Otu Zayıflatır Mı?

Fazla kilolarınızdan şikayet mi ediyorsunuz? Zayıflamak istiyor fakat bir türlü zayıflayamıyor musunuz? İstediğiniz kıyafetleri giyemiyor musunuz? Eski kıyafetleriniz siz kilo aldıkça küçülüyor mu? O zaman adresiniz yine bu şifalı bitkidir. Çörek otu iştahı kapatır ve karaciğeri temizleyerek sindirimi hızlandırır. Ayrıca müshil etkisi yaratarak besinlerin hızlı dışlanmasına yardımcı olur. İştahı kapattığı için yemek yeme isteğiniz azalır. Besinleri çabuk sindirmeniz sayesine de kilo vermeye yardım eder. Bu özellikleri ile zayıflamada yardımcıdır.

Çörek Otu Kullanımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder