18 Şubat 2013 Pazartesi

Fesleğen Sosu Nasıl Hazırlanır?

Restoranlarda, lokantalarda ve hatta günümüzde bazı kafelerde bile yemekler harika soslar eklenerek yapılır. Domates sosu, fesleğen sosu, kekik ve kimyon gibi çeşitli baharatlarla hazırlanan soslar, mantar sosu ve daha birçok sos çeşitleri sayesinde yemeklerin lezzeti artar. Özellikle makarnalar ve dana eti gibi yiyecekler bu lezzetli ve harika soslar sayesinde daha farklı tatlar kazanabilir. Bir de makarna herkesin bildiği gibi yapması çok basit ve pratik bir yemektir. Doyurucu özelliği de vardır. Yetişkinlerin haricinde çocuklar da makarnaya bayılır. Çalışan bayan ve erkekler, öğrenciler ve daha birçok kişi akşam yemeklerinde sıkça makarnayı tercih eder. İşte makarnalar da bu enfes soslar sayesinde farklı tatlar kazanabilir. Ayrıca bu sosların yapılışı da pratik ve kolaydır. Malzemeleri de az olduğu için, yorulmadan kolaylıkla hazırlayabileceğiniz soslardır. Fesleğen sosu da bu pratik ve leziz soslar arasındadır. Bu lezzetli sosu hem kolaylıkla yapabileceksiniz, hem de lokantalara gidip fazla para ödemek yerine evinizde pratik bir şekilde hazırlayabileceksiniz. Ayrıca bu sosun şifası da oldukça yüksektir. Bu sos ile hem enfes hemde şifalı yemekler pişirebilirsiniz.

Fesleğen Sosu Malzemeleri

  • 2 dal geniş yapraklı fesleğen
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1,5 bardak zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fesleğen Sosu Nasıl Hazırlanır?

fesleğen sosuFesleğen sosu tarifi oldukça basit bir tariftir. Genellikle bu lezzetli sos, makarnalar için kullanılır fakat dana etiyle birlikte de bu lezzetli sos kullanılabilir. Kızarmış dana eti veya ızgara yapılmış etlerin yanında servis etmek üzere, 2 dal geniş yapraklı fesleğen alınır ve güzelce yıkanır. Diğer taraftan da 5 diş sarımsak kabukları soyularak hazırlanır. Yıkanan malzemelere 1 çay kaşığı tuz eklenerek havanda dövülür. Daha sonra içine 1.5 bardak zeytinyağı ve 1 çay kaşığı karabiber eklenerek 10 dk. kadar çırpılır. Fesleğen sosu servis için hazırdır. Makarnalar için hazırlanacak sos aynı şekilde hazırlanır fakat fesleğen ile sarımsaklar havanda dövülürken içine 4 adet çam fıstığı ve zeytinyağı karışıma ilave edildiği sırada içine permasan peyniri ilave edilir.

Fesleğen Çayı Nasıl Hazırlanır?

Bir çay kaşığı bitki, 2 bardak kaynar suyla 10-15 dk. kadar haşlanır,  daha sonra ocaktan alınarak 10 dk. üzeri kapalı tutulup bekletilerek demlendirilir. Süzüldükten sonra içilmeye hazırdır.

Herhangi Bir Hastalığımız Olmadan Fesleğeni Hastalıkları Önlemek İçin Nasıl Kullanabiliriz?

Bu şifalı sebze, pişirilmeden taze olarak kullanılacağı gibi pişirilerek de kullanılabilir ve yemeklere ilave edilebilir. Ayrıca evde saksılarda yetiştirmek oldukça kolay olduğu için evde yetiştirilmesi önerilir. Böylece taze tüketimi karşılayacak fesleğen elde edilebilir. Soslara konularak yemeklere ayrı bir tat katması nedeniyle yetiştirilmesi tavsiye olunur.

Fesleğen Sosu Nasıl Hazırlanır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder