13 Şubat 2013 Çarşamba

Havuç Salatası Nasıl Yapılır?

havuç salatası tarifiBirçok kişi yemekleri ile birlikte salata yada turşu yemeye bayılır. Havuç salatası, turp salatası, soğan, maydanoz, mor lahana, marul salatalarda tercih edilen bazı sebzelerdir. Ayrıca lahana turşusu, salatalık turşusu, domates turşusu gibi çok çeşitli turşular da yemeklerin yanında tüketilen ayrılmaz turşu çeşitleridir. Salatalar limon ve zeytinyağı ile birleştikten sonra da farklı bir lezzet kazanır. Hem salataların ve turşuların şifası da oldukça boldur. Havuç salatası da yoğurtlu bir şekilde ve yoğurtsuz olarak da hazırlanabilir. havuç salatasıİkisi de hem çok şifalı hem de çok nefistir. Siz de akşam yemeğinizin yanına mutlaka bu şifalı salatalardan hazırlayın. Misafirleriniz için de bu enfes ve leziz salatalardan kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Havuç Salatası Malzemeleri

  • 2 adet havuç
  • 2 adet turp
  • 5 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Havuç Salatası Tarifi

Havuç salatası hazırlamak için 2 adet havuç ve 2 adet turp seçilerek kabukları temizlenir ve yıkanır. Daha sonra temizlenen havuç ve turplar rendelenir. 5 dal maydanoz rendelenen malzemelerin üzerine küçük küçük doğranır. Bu karışıma 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı limon suyu eklenir. Havuç salatası servise hazırdır.  
  • Havuç Mezesi Tarifi

Bu şifalı bitkinin mezesi hazırlamak için 4 adet bitkiden alınır, kabukları soyulur, yıkanarak temizlenir. Uzun şekilde bitkiler dörde bölünür ve 1 çay bardağı yağda kızartılır. Bu bitkiler kızarırken bir kasede 6 kaşık yoğurt, küçük küçük doğranmış 4 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuz ile karıştırılarak çırpılır. Kızardıktan sonra malzemelerin üzerine yoğurt karışımı dökülür.
  •  Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi

yoğurtlu havuç salatasıYoğurtlu salatası için 4 adet bu şifalı bitkiden seçilir, kabukları temizlenir, yıkanır ve rendelenir. Bir tavanın içine zeytinyağı konularak yağ biraz kızdıktan sonra rendelenmiş bitkiler tavaya konur ve üzerine bir çay kaşığı tuz eklenir. Bu şekilde malzemeler yumuşayana kadar kavrulur. Bir taraftan tavadaki malzemeler kavrulurken diğer taraftan bir kasede yetecek kadar yoğurt içine yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber eklenerek yoğurt çırpılır. Ayrıca yoğurdun içine 3 diş sarımsak küçük küçük doğranır ve yoğurt karıştırılır. Kavrulan malzemelerin üzerine yoğurtlu karışım dökülür, üzerine süslemek için birkaç yaprak maydanoz ve dereotu eklenerek yoğurtlu salatası servis yapılır. İşte bu şifalı bitkinin salatasını hazırlamak bu kadar kolaydır. Hem yoğurtlu hem de yoğurtsuz şekillerde bu şifalı bitkiyi tüketebilirsiniz. Ayrıca havuç mezesi de oldukça lezzetlidir. Görüldüğü gibi bu şifası bol sebze tatlı, salata, turşu, kek, meze, yemek şekillerinde hazırlanabilir.

Havuç Salatası Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder