14 Şubat 2013 Perşembe

Isırgan Çorbası Tarifi

ısırgan çorbasıIsırgan Çorbası Nasıl Yapılır?

Isırgan otu çorbası için 2 adet soğanın kabukları soyulur, yıkanır ve küp küp doğranır. 500 gr. bu şifalı bitki temizlenir, yıkanır, tencereye doğranır ve daha önceden 20 dk. kaynatılmış olan suya atılarak haşlanır. Bu arada soğanlar tencerede 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ile kavrulmaya başlanır. Haşlanan ısırgan otları tencereden alınır, süzülür. 3 çorba kaşığı un soğanlara ilave edilir. Üzerine 5 bardak su, 2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenir.5 dk. bu şekilde kaynatılıp üzerine bu şifalı otlar konulur. 15 dk. daha bu şekilde kaynatıldıktan sonra 1 bardak süt çorbaya ilave edilir ve 10 dk. daha kaynatılır. Çorba kaynarken bir kasede 1 yumurta sarısı ve 4 yemek kaşığı yoğurt iyice çırpıldıktan sonra kaynayan çorbaya ilave edilir. 1 çay kaşığı kırmızıbiber de eklendikten sonra 5 dk. daha kaynatılan ısırgan otu çorbası ocaktan alınır. İşte ısırgan otu çorbası tarifi bu kadar kolaydır.

Isırgan Otu Salatası Tarifi

ısırgan otu salatasıSalatası için 5 demet ısırgan otu temizlenir, yıkanır ve doğranır. 2 adet domates, 1 adet soğan ve 2 adet kırmızı biber de yıkanıp temizlenerek ısırgan otu salatasının üzerine doğranır. Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 adet limon suyu sıkılarak bu karışımın üzerine dökülür. Bu şifalı bitkinin salatası servis için hazırdır.

 Isırgan Otu Yemeği Tarifi

Isırgan otu yemeği için, 500 gr. taze ısırgan temizlenir, yıkanır ve süzülür. Tencereye 4 bardak su konularak ısırganlar haşlanır. 2 adet soğan başka bir tencereye küp şeklinde doğranarak 3 kaşık yağ ve 2 kaşık salça ile kavrulur. Daha sonra kavrulan soğanlara ısırganlar eklenir. 15 dk. bu şekilde pişirildikten sonra 2 bardak ılık su, 2 bardak süt ve 2 çay kaşığı tuz ısırgan otu yemeğine ilave edilerek 10 dk. daha pişirilir. Bu şifalı otun yemeği servise hazırdır.

 Isırgan Otu Yağı

Tohumlarının preslenmesiyle elde edilen yağı, soğuk sıkım olarak üretilirse daha büyük fayda sağlar. Yağı, bağışıklık sistemini güçlendirerek, bakteri ve virüslere karşı koruma sağlar. Genellikle gençleşmek için kullanılan yağı kanı da temizler ve vücudun yenilenmesine katkıda bulunur. Isırgan yağı olarak da bilinmektedir.

 Herhangi Bir Hastalığımız Olmadan Isırganı Hastalıkları Önlemek İçin Nasıl Kullanabiliriz?

Birçok hastalığa karşı koruyucu olan ve birçok hastalığın ilerlemesini engelleyen bu şifalı bitki, aktarlarda ya da pazarlarda kolaylıkla bulunabilir. Yemeği, çorbası, çayı, salatası gibi çeşitli şekillerde kullanabileceğimiz bu şifalı bitki, yağı sayesinde de kullanılabilir. ısırgan otuGünümüzde saç bakımı için bu bitki özlü şampuanlar mevcuttur. İstenildiği takdirde saçların güçlenmesi ve sağlıklı olması için özlü şampuanlar da tercih edilebilir.

Isırgan Otu Banyosu Nasıl Hazırlanır?

400-500 gr kadar ısırgan otu kökü, yaprağı ve otu sapı 5 lt. suya konur, bu su içinde 15 saat bekletilirler. Süre tamamlandıktan sonra 45 dk. kadar kaynatılır, daha sonra bu su banyo suyuna ilave edilir, bu su ile banyo yapılır.

Isırgan Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder