5 Mart 2013 Salı

Bulgur Faydaları Nelerdir?

bulgurun faydalarıAkşam yemeklerinde ha ırlanan yemeğin yanına pirinç pilavı, bulgur pilavı, çok çeşitli makarnalar ha ırlanır. Yoğurtla birlikte afiyetle tüketilen bu yiyecekler, yemeklerin yanında enfes le etleriyle yemeklerin yadına tat katar. Yemeğin yanında yediğimi bu yiyeceklerden bulgur pilavı yapıldığı gibi daha birçok şekilde değerlendirilebilir. Le etle yediğimi çiğköfte, misafirlerimi geldiğinde ha ırladığımı kısır ve kimi aman içinde bu şifalı yiyeceği de koyduğumu dolmaların da ham maddesi yine bu faydalı bitkidir. bulgurPeki birçok şekilde değerlendirilebilen, akşam yemeklerini süsleyen, misafirlere ö enle ha ırlanan yiyeceklere konulan bulgur faydaları nelerdir? Tabii çiğköfteyi de unutmamak gerekir. Ö ellikle ülkemi deki Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkça tüketilir. Günümü de sadece bu bölgelerde değil Batıda birçok ilde de etsi çiğköfte afiyetle tüketilmektedir. Kısacası bu şifalı bitki, tüm bu le i yiyeceklerin yapımında  kullanılarak afiyetle tüketilirken, vücudumu için ne gibi yararları vardır?

Bulgur Faydaları ve Yararları


Bu şifalı bitki, buğdaydan elde edilir. Buğdayın işlenmesiyle ve çok çeşitli aşamalardan geçirilmesiyle elde edilir. Ö ellikle Anadolu'da çokça tüketilir. Birçok yiyeceğin içinde kullanılır. Çorba, pilav ve çok çeşitli sulu yemeklerin içine ek besin olarak da katılır. Doğu bölgelerindeki illerde ise ö ellikle çiğköfte yapımında sıkça kullanılır.

Çoğunlukla pirinç kullandığımı pilav yapımlarında aslında bulgur sıkça tercih edilmelidir. Pirince göre vücudumu için daha farklı faydaları sağlar ve bi i hastalıklara karşı korur. Hastalıklara karşı koruma sağlamasının yanında oldukça da ucu olması sebebiyle çokça tercih edilir. Hem besleyici, hem de doyurucudur. Pahalı olmaması sebebiyle misafirler için kısır yapımında bolca kullanılır. Çiğköfte yapılırken de ucu olduğu için tercih edilir ve çiğköftenin fiyatının düşük olmasına da sebep olur. Koroner kalp rahatsı lığına yakalanma riskini a altır. Lif içeriği sebebiyle bağırsaklara fayda sağlaması da bulgur faydaları arasındadır. Diyabet yani şeker hastalığı için de oldukça yararlıdır. Ayrıca şeker hastalığına yakalanma riskini de a altır. Kolesterolü dü enler. Sindirimi rahatlatarak ha mı kolaylaştırır. Uykusu luktan mı şikayet ediyorsunu ? Geceleri herkes mışıl mışıl uyurken si uykusu luktan mı yakınıyorsunu ? O aman bu şifalı tahıl sayesinde rahatça uyuyacaksını . Yüksek oranda folik asit içerir. Folik asit bebekler için çok faydalıdır. Ayrıca hamile bayanlara da fayda sağlaması bulgur faydaları arasındadır. Yapılan bir araştırmaya göre buğday ve bulgur gibi u antısı besinleri tüketmek kadınların meme kanserine yakalanma riskini önemli ölçüde a altmaktadır. bulgur faydalarıÖ ellikle menopo döneminde bolca tüketilmelidir. Tokluk hissi sağladığı için açlık hissini u un süre önler. Ülkemi de ö ellikle İç Anadolu bölgesinde buğdayın çok büyük alanlarda yetiştirilmesi sebebiyle kolayca bulunabilir. Her markette bu le i tahıla rastlayabiliri .

Bulgur ararları Nelerdir ve Kimler Tüketmemelidir?


Çölyak hastaları bulgur tüketmemelidir.

Bulgur Faydaları Nelerdir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder