20 Mart 2013 Çarşamba

Havuç Tatlısı Tarifi

havuç tatlısıTatlılar hemen hemen herkesin vazgeçilmezleri arasındadır. Çikolatalı, sütlü, kremalı, cevizli, fındıklı ve tarçınlı gibi çeşitleriyle herkesin sevdiği farklı bir tür tatlı vardır. Akşam yemeklerinden sonra yemeğin üzerine çay yada asitli içecekler ile birlikte afiyetle tüketilir. Televizyon izlerken, muhabbet ederken yada herhangi bir sohbetin yanında severek tüketilir. Havuç tatlısı, incir tatlısı, elma tatlısı, ayva tatlısı severek tüketilen ve herkes tarafından pratik bir şekilde yapılan tatlılar arasındadır. Pratik olmaları ve kolayca hazırlanmaları tercih sebeplerini arttırır. Tabii bir tatlının az malzemeyle hazırlanması da tercih edilme sebepleri arasındadır. Misafir geleceği zaman hanımların iki ayağı bir pabuca girer. Hem lezzetli, herkesin seveceği tatlılar, kekler hazırlamak isterken hem de malzemeleri az olan, daha az masraflı yiyecekler hazırlamak isterler. İşte havuç tatlısı da malzemesi az olan, kolayca bulunabilen ve çok fazla masraflı olmayan bir tatlı çeşididir. Hem de herkes tarafından afiyetle yenir. havuçlu tatlıTop şeklinde hazırlanması tatlıya bir farklılık katar ve ilgi çeker. Küçük top şeklinde bir tatlı olduğu için ayrıca kolayca yenilebilir. Peki havuç tatlısı tarifi nasıldır, nasıl hazırlanır, yapımı ve yapılışı nasıldır?

Havuç Tatlısı Malzemeleri



Havuç Tatlısı Nasıl Hazırlanır?




  • 6 adet havuç kullanılarak hazırlanan bu nefis tatlı yapımında öncelikle 6 adet havuç güzelce yıkanarak rendelenir.

  • havuç2,5 su bardağı toz şeker ile bir tencerede 20 dk. kadar pişirilir.

  • Malzemeler piştikten sonra 1 paket petibör bisküvisi küçük parçalar şeklinde kırılır. Kırıldıktan sonra pişen karışıma ilave edilir.

  • 5 adet cevizin kabukları kırılır ve temizlenir. Temizlenen ceviz parçaları küçük parçalara ayrılarak karışıma eklenir.

  • Ayrıca 2 tatlı kaşığı tarçın da ilave edilerek tüm malzemelerin içine karıştırılır.

  • Bu karışım ceviz büyüklüğündeki toplar şeklinde hazırlanır ve tarçına bulanır. İsteğe göre tarçın yerine hindistan cevizi de kullanılabilir. Hindistan cevizine bulanırsa da tatlı harika bir tat kazanabilir.


  • Hazırlanan toplar bir tepsiye dizilerek buzdolabında 30 dk. bekletilerek havuç tatlısı soğuk servis edilir.


İşte bu pratik ve lezzetli tatlıyı hazırlamak bu kadar kolaydır. Üstelik bu tatlı kısa sürede pişmesi nedeniyle de size zaman kazandırır. Aniden misafirleriniz gelir, kısa sürede nasıl leziz bir tatlı hazırlarım diye korkmayın. Bu lezzetli tatlıyı kolaylıkla ve pratik bir şekilde hazırlayın ve misafirlerinize sunun. Ayrıca bu tatlı oldukça şifalıdır. Ceviz, tarçın gibi oldukça şifalı bitkiler içermesi sebebiyle vücut için birçok faydası vardır. havuç tatlısı toplarıAyrıca hastalıkları önlemeye de yardım eder. Hafif olması, kolay sindirilmesi sebepleriyle gencinden yaşlısına birçok kişi korkmadan düşünmeden bu şifalı tatlıyı tüketebilir. Özellikle ceviz beynin çalışmasına etki eder ve hafızayı kuvvetlendirir. Konsantrasyonu arttırır. Haydi hanımlar misafirlerinize eşinize ne tatlısı yapacağınızı düşünmeyin. Kolay, pratik, leziz ve şifalı olan havuç tatlısı tarifini uygulayın ve sevdiklerinizi sevindirin.

Havuç Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder