15 Mart 2013 Cuma

Karabiber Faydaları Nelerdir?

karabiberBaharatlar herkesin vazgeçilmezleri arasındadır. Yemekler baharatlar sayesinde tat kazanır, yeni bir lezzet bulur. Kekik ve kimyon keskin bir tat verirken, kırmızıbiber acı ve tatlı çeşitleriyle farklı tatlara sebep olur. Karabiber ise hafif acı olması sebebiyle yemeklere değişik bir lezzet katar. Özellikle salatalara, mezelere de baharatlar sayesinde değişik bir tat ve lezzet kazandırılmış olur. karabiber faydalarıKöftelerin de tadını baharatlar sağlar. Dolma harçlarındaki pirincin içine de eklenen baharat çeşitleri hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketilir. Nane de ferahlatıcı etkisi ile birlikte özellikle cacık yapımında kullanılır ve enfes bir tat verir. Tabii bu enfes ve harika tatlar, yemeklere tat vermesinin dışında vücut için birçok fayda da sağlar. Hastalıkların önlenmesine ve tedavi edilmesine yardım eder. Peki tüm bu baharatların içinde çok nadide bir yeri olan karabiber faydaları nelerdir? Vücut için ne gibi faydaları vardır, hangi hastalıkların önlenmesine yardım eder?

Karabiber Faydaları ve Yararları


Latince adı piper nigrum olan bu şifalı bitki, birçok yemeğin yapımında kullanılır ve yemeklere harika tatlar katar. Ayrıca vücut için de birçok faydası ve yararı vardır.

  • Karabiber sindirim sistemini uyarır. Sindirimi geliştirir ve yediklerinizi kolay hazmetmeyi sağlar. Yemeği fazla kaçırmaktan mı şikayet ediyorsunuz? Yemekleri yedikten sonra hazımsızlık sorunu mu yaşıyorsunuz? O zaman adresiniz bu şifalı bitki olmalıdır.

  • Bağırsakta gaz oluşumunu engeller. Bağırsaktaki gazların atılmasına yardım etmesi de karabiber faydaları arasındadır.

  • Yağ hücrelerinin azaltılmasına yardım eder.

  • A, C ve E vitaminleri açısından zengindir. Vücutta bu vitaminler eksildiğinde tamamlanmasına yardım eder.

  • Ayrıca çinko, potasyum ve folik asit de ihtiva eder.

  • Güçlü bir antioksidandır. DNA'nın korunmasına yardım eder.

  • Kas ağrısı ve romatizmadan mı şikayet ediyorsunuz? Kaslarınız sık sık tutuluyor mu? Kas ağrısı çekmekten bıktınız ve romatizmaya çare mi arıyorsunuz? Bitkisel çare yöntemleri başında karabiber de yer almaktadır. Kas ağrıları ve romatizma ağrılarının geçmesine yardım etmesi de karabiber faydaları arasındadır.

  • Kış aylarında hemen hemen herkes kolaylıkla hastalıklara yakalanır. Hastalıklar dolayısıyla vücut bitkin düşer. Bu şifalı bitki ile bağışıklık sistemi güçlenir. Kolay kolay hastalıklara yakalanmazsınız. Grip, nezle, soğuk algınlığı, balgam ve öksürük artık kapınızı kolay kolay çalamayacak. Bu etkili bitki ile hastalıklar sizden uzak duracak.


  • karabiber tozGrip, nezle, öksürük, balgam ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Özellikle bal ve karabiber karıştırılarak hazırlanan ılık bir süt boğazınızı rahatlatacak. Öksürüğünüz bu sayede kesilecek, boğazınız yumuşayacak.


Karabiber Zararları



  • Mide rahatsızlığı bulunan kişiler çok fazla baharat tüketmemelidir. Mideleri zarar görebilir.

  • Tansiyon hastalarının da çok fazla tüketmemesi tavsiye edilir.

  • Egzama, damar sertliği ve bağırsak iltihabı olan kişiler de karabiber tüketmemelidir.


Karabiber Faydaları Nelerdir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder