7 Mart 2013 Perşembe

Maden Suyu Faydaları

maden suyuYemeklerden sonra akşam vakitlerinde hepimi in aman aman yemeği fa la kaçırdığımı olur. Hele ki sevdiğimi yemekler varsa, hiç düşünmeden fa la miktarda yeri . Ancak yemeği bitirdikten sonra fa la yediğimi i, yemeği fa la kaçırdığımı ı anları . Maden suyu, soda, çeşitli ga lı içecekler yada çay içerek yediklerimi i bastırmaya çalışırı . Hemen yemekten sonra ha ımsı lık çekeri , aman aman karnımı a ağrı girer, yediklerimi ağ ımı a gelecek gibi bile olur. İşte tüm bu rahatsı lıkların çekilmemesi için aslında dengeli beslenmek, bir öğünde aniden çok fa la yemek yememek gerekir. Bu sağlığımı açısından da sakıncalıdır. Fakat aman aman hepimi in başına gelir. Neyse ki soda, çeşitli asitli içecekler ve bunlara ben er şeyler içerek midemi i bira olsun rahatlatabiliri . Bu ga lı içecekleri içtikten sonra geğirerek rahatladığımı ı hissederi . maden suyu faydalarıMidemi de rahatlar. Peki aslında sadece midedeki ga ı alması için içtiğimi , sindirimi rahatlatmak ve yediklerimi i öğütmek için içtiğimi maden suyu faydaları nelerdir? Tabi sindirimi rahatlatması yanında cilt ve vücut için de birçok faydası vardır.

Maden Suyu Faydaları Nelerdir?


Maden suyu vücut için birçok faydası olan bir içecektir. Şifaları oldukça çoktur. Halk arasında maden suyu, soda olarak anılsa da aslında ikisi birbirinden farklı içeceklerdir. Hatta meyveli olanları da vardır. Birçok kişi tarafından meyveli olan çeşitleri tercih edilir. Vişne, limon, elma, böğürtlen gibi çeşitleri mevcuttur.

  • Öncelikle cilt için oldukça şifalı ve faydalıdır. Cildin gü elleşmesini, sıkılaşmasını ve beslenmesini sağlar. Pürü sü ve gü el görünen bir cilde sahip olmayı kim isteme ? Hele ki bayanlar ciltleri gü el görünsün, pırıl pırıl parlasın diye bir çok krem ve jel kullanır. Oysa ki cildini i gü elleştirmenin farklı yolları da var. Cildi gü elleştirmesi, parlaklık vermesi de maden suyu faydaları arasındadır. Cildini i belirli aralıklar ile bir parça pamuk yardımıyla bu şifalı suyla silebilirsini . amanla pürü sü bir cilde sahip olduğunu u si de fark edeceksini . 

  • Hücreleri toksinlerden arındırır, hücrelerin yenilenmesini sağlar.

  • Kasların dü gün işlemesini sağlar.

  • Sinir sistemine faydalıdır. Sinir sistemine etki ederek, işleyişine yarar sağlar.

  • Ya ın güneşlenmeyi seviyor musunu ? Fakat güneşte fa la kaldığını amanlarda oluşan güneş lekeleri canını ı mı sıkıyor? Hele ki fa lasıyla beya tenli olan kişiler güneşten çok daha çabuk etkilenir. İşte bu şifalı ve etkili su ile cildini deki güneş lekelerinden kurtulabilirsini .

  • Vücudunu daki su ihtiyacını da karşılar.

  • İçerdiği mineral maddeler sayesinde vücudunu un mineral ihtiyacının çoğunu karşılamanı a yardım eder.

  • Böbrek, prostat gibi organların korunmasına yardım eder. Böbrek taşı oluşumunu engeller.

  • Kalp ile dosttur.

  • Sindirime yardımcı olması da maden suyu faydaları arasındadır. Bu şifalı su, ha mı kolaylaştırır. Yemeklerden sonra 1 şişe maden suyu içmek sindirim sistemini i rahatlatır, yediklerini i kolay sindirmeye ve ha metmeye yardım eder.

  • İdrar söktürücü etkiye sahiptir. Kolay idrara çıkmanı ı sağlar.


  • meyveli maden suyuYorgunluk ve stresi atmayı sağlar. Günün yorgunluğundan şikayet etmeyi bırakın. Bu şifalı su ile birlikte stresten ve yorgunluktan bira olsun u aklaşacaksını .

  • Gastrit, ülser gibi mide rahatsı lıklarına karşı kullanılabilir.

  • Kemiklerin yapısını korur. Ö ellikle kemikler ile birlikte diş sağlığının, diş yapısının da korunmasını sağlar.


Maden Suyu ararları


Her şeyin fa lası arardır. Bu nedenle maden suyu fa la tüketimi de vücuda yarar yerine arar verebilir. Ö ellikle kalp hastalığı bulunanlar ve böbrek hastalığı bulunanlar çokça tüketmemelidir. Günde 2-3 şişeden fa la tüketilmesini tavsiye etmeyi .

Maden Suyu Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder