3 Mart 2013 Pazar

Pancar Faydaları Nelerdir?

pancarSalatalar ve turşular yemeklerin yanında va geçilme yiyecekler arasındadır. Ö ellikle akşam yemeklerinin yanında salata yapılır yada turşu çıkarılır. Pancar salatası, turşusu, mor lahana salatası, beya lahana turşusu, marul salatası, havuç ve turp salataları yada karışık turşu gibi turşular ha ırlanır. Hele ki misafirler geldiğinde, ö ene be ene harika tatta salatalar ha ırlanarak misafirlere sunulur. Bu salatalar ve turşular, yemeğin le etine le et katarken, diğer taraftan da şifaları sayesinde vücuda da fayda sağlar. pancar faydalarıSağlığa sağlık katar. Hastalıklara karşı koruma sağlar. Pancar faydaları da salatası ve turşusu yapılarak vücuda  yararları alınabilen seb eler arasındadır. Bu şifalı seb e sayesinde hastalıklardan korunabilir ve sağlığını a sağlık katabilirsini .

Pancar Faydaları ve Yararları


Latince adı beta vulgaris olan bu şifalı seb e vücut için çok yararlıdır. İçerdiği A, B1, B2, B5 ve C vitaminleri sayesinde hastalıklara karşı koruma sağlar. Vücudun savunmasını güçlendirir. Birçok faydası olan bu şifalı bitki, vücudun savunma mekani masını güçlendirir. Hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmesi de pancar faydaları arasındadır. Kırmı ı kan hücrelerinin üretimini teşvik eder. Kansı lık yani anemi rahatsı lığına karşı yararlıdır. Sonuç olarak lösemi yani kan kanseri tedavisinde kullanılabilir. Enerji verir. İsimleri, yaşadıklarını ı, önemli bir takım numaraları kolay unutmaktan mı yakınıyorsunu ? Hafı anı ın güçsü lüğünden mi şikayet ediyorsunu ? Artık ü ülmeyin. Hafı a güçlendirmesi, belleği ta elemesi de pancar faydaları arasındadır. Bu şifalı seb eyi tüketerek amanla hafı anı ı güçlendirmeni mümkündür. Ayrıca pancar, obe ite riskini a altır. Yüksek oranda vitamin ve mineral içerir. Demir, potasyum, fosfor, mangane gibi minerallerin yanında folik asitte içerir. Böbrek, dalak, safra kesesi, karaciğer ve daha birçok organı korur, hastalıkları önler. Böbrek taşlarının oluşmasını engeller. Kalp ile dost bir seb edir. Kas ve sinir fonksiyonlarını dü enler. Alerjik reaksiyonlara karşı da mücadele etmeye yardım eder. Adet döngüsü amanındaki yani aybaşındaki dü ensi likleri önler. Menopo dönemindeki kadınlar tüketirse, rahatlamalarına etki eder. Menopo dönemi kadınların korkulu rüyasıdır. Terlemeler, yerli yersi üşümeler, sinir, stres, olaylara çabuk sinirlenme, gerginlik gibi durumlar kadınların canını fa lasıyla sıkar. İşte menopo döneminde rahatlatıcı etkisi olması da pancar faydaları arasındadır. Güçlü antioksidanlar içerir. Dolaşım sistemini güçlendirir. Bu şifalı seb e, Doğu Avrupa mutfağında çokça tercih edilir ve kullanılır. Havuç, lahana ve ıspanak gibi seb elerle karıştırılarak harika bir kokteyl elde edilebilir. pancar suyuHa ırlanan bu şifalı seb e suyu oldukça sağlıklıdır. Çok a kalori içermesi sebebiyle, ayıflamaya yardımcı olur. Diyet yapanlar rahatlıkla pancar kullanabilir. Sağlıklı kilo vermek isteyenler bu etkili ve şifalı seb eyi kullanabilir. Ayrıca selülitlerden de kurtulmaya yardım eder.

Pancar Nasıl Tüketilebilir?


Çiğ olarak salatalarda birçok ülkede tercih edilir ve sıkça kullanılır. Ayrıca pişmiş olarak çorbalarda ve hatta ba ı ülkelerde turta yapımında bile pancar kullanılır.

Pancar Faydaları Nelerdir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder