24 Mart 2013 Pazar

Sinüzit Bitkisel Tedavi

sinüzit buhar tedavisiRahat uyumak, rahat nefes almak herkesin istediği şeydir. Uyandıktan sonra nefes alamamak, baş ağrısı çekmek, uyandıktan sonra sersem gibi olmak tüm günün berbat geçmesine neden olur. Bu durumlar neden oluyor, neden tüm gününüz berbat geçiyor diye düşünüyorsanız, elbette tüm bu olanların belirli sebepleri vardır. Sinüzit denilen hastalık işte tüm bu nedenlerin sebebidir. Baş ağrıları, baş dönmeleri, tansiyonun aniden düşmesi veya yükselmesi tabii ki herkesin dengesini bozar. Kimi zaman iş yerinde rahat çalışamaz hale gelirsiniz. Bazen rahatça düşünemez, sağlıklı kararlar alamazsınız. İşte tüm bunların tedavisi için bir süre çareler aranır. Tabii ki bitkisel çareler en sağlıklı olan yöntemler arasındadır. Peki sinüzit bitkisel tedavisi nedir? Bu hastalık için ne gibi çareler bulunabilir, neler yapılabilir?



sinüzit için gargaraSinüzit Bitkisel Tedavisi


Sürekli burun akıntısı, şiddetli baş ağrısı, tansiyon düşmesi veya tansiyon yükselmesi ve tüm bunlara bağlı halsizlik, bitkinlik gibi rahatsızlıklar sinüzit belirtileri arasındadır. Sizin de bu belirtilerde görülen rahatsızlığınız varsa ve kendinizi gerçekten sersemlemiş, bitkin şekilde hissediyorsanız bu rahatsızlığınızı tedavi etmelisiniz. Eğer rahatsızlığınız çok ilerlediyse, kendiniz çok kötü hissediyorsanız mutlaka bir doktora başvurmalısınız. Fakat rahatsızlığınız için bitkisel, doğal tedavi yöntemleri araştırıyorsanız yani sinüzit bitkisel tedavisi için yapmanız gerekenler tabii ki vardır.

  • Okaliptüs yağı bu hastalığın tedavisinde rahatça kullanılabilir. Okaliptüs yağı ile hazırlanan buhar solunursa sinüslerin temizlenmesine ve rahat nefes almaya neden olur. Sinüslerin temizlenmesiyle rahat bir soluk alabileceksiniz.

  • Sinüslerinizin temizlenmesi ve horlamadan, rahatça nefes alabilmek için 1 çay kaşığı ısırgan otu ve 1 çay kaşığı sarı kantaron bitkisini bir cezveye koyun. Üzerine 1 yada 1,5 bardak su ekleyin ve kaynatın. Hazırlanan suyu bir gece bekletin ve ertesi gün bu suyu süzün. Süzülen suyu burnunuza çekin yada damla şeklinde kullanın. Zamanla işe yaradığını fark edeceksiniz.


  • sinüzit bitkisel tedaviCivanperçemi ve papatya bitkilerini de yukarıdaki şekilde kullanabilir ve kendinize bitkisel olarak doğal yollarla damla hazırlayabilirsiniz.

  • Papatya yağı da buhar şeklinde hazırlanır ve solunursa sinüzit için fayda sağlanabilir. Şifalı bitkiler sayesinde bu rahatsızlığın çözümünü bulmak kolaydır. Fakat 3-5 dakika arasında buhar solunmalıdır. Daha uzun süre solumak zarar verebilir.


  • Sarımsak da antibakteriyel özelliğe sahiptir ve bu hastalık için kullanılabilir. 3 diş sarımsağı kabukları soyulur ve yıkanır. Sarımsakların üzerine 4 adet karanfil eklenir. İki bardak kaynar su sarımsak ve karanfillerin üzerine eklenir. Son olarak da bir çay kaşığı elma sirkesi karışıma ilave edilir. Bu karışımın buharı buruna çekilir. 3-4 gün aynı tedaviye devam edilir.

  • Sigara içilen ortamda bulunmamanız da sizin yararınıza olacaktır. Sigara dumanı sinüziti olanları rahatsız edecek ve zarar verecektir. Bu yüzden mümkün olduğunca kendinizi sigara dumanından koruyun ve sigara içilen ortamda bulunmayın.



sinüzitSinüzit İçin Gargara



  • Artık sabahları nefes alamamaktan, burnunuzdaki etlerin şişmesinden ve bu nedenle oluşan baş ağrılarından bıktıysanız sinüzit bitkisel tedavisi için oldukça basit bir gargara uygulayabilir ve rahat bir nefes alabilirsiniz.

  • Bu gargarayı uygulamak oldukça pratik, basit ve ucuzdur. Öncelikle bir çay bardağına su doldurun.

  • Suyun içine bir çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı tuz ekleyin.

  • Tuzu ve karbonatı ekledikten sonra çay kaşığı ile suyu karıştırın.

  • Hazırlanan suyu burnunuza çekerek, gelen suları ağzınızdan tükürün.

  • Mideniz bulanabilir, fakat sabretmeye çalışın. Sinüslerinizin boşalması için bu gargara oldukça basit ve şifalıdır.


İşte bu pratik gargara ile sinüzit hastalığından kurtulabilir ve rahat bir nefes alabilirsiniz. Artık bu hastalığı dert etmeyin, bitkisel ve doğal çözümler sayesinde baş ağrılarından, baş dönmelerinden kurtulun.

Sinüzit Bitkisel Tedavi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder