6 Nisan 2013 Cumartesi

Elma Tatlısı Tarifi

Misafir geleceği zaman ne yapacağımızı ne pişireceğimizi düşünür dururuz. Çok güzel ve lezzetli yemekler ve tatlılar hazırlamak isteriz. Yemekte mutlaka önce bir çorba, daha sonra sulu yemek ve daha sonrada pilav yada makarna gibi yemekler hazırlanır. İsteğe göre pilavın yanına köfte yada tavuk da pişirilebilir. Yemeğin arkasından da incir tatlısı, elma tatlısı, ayva tatlısı, sütlaç gibi çok çeşitli tatlılar hazırlanır ve misafirlere sunulur.

elma tatlısıİsteğe göre bu tatlılar yemekten hemen sonra yada yemekten birkaç saat sonra çay ile servis edilir. Tatlı ile birlikte yemeğin sonuna gelinmiş olur. Tabii bu çeşitli yemekleri ve tatlılar yapmak için illa ki misafirin gelmesine gerek yoktur. Eşinize ve çocuklarınıza nefis bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız yada doğum günü, evlilik yıl dönümü gibi sizin için özel bir günse, yine bu leziz yemekleri hazırlayabilirsiniz. Bu enfes ve leziz yemekler ile eşiniz ve çocuklarınız oldukça mutlu olacak, masadan neşe içinde ayrılacaktır. Tüm bu leziz yemeklerin vücut için de faydaları vardır. bu tip tatlılar oldukça şifalı ve yararlıdır. Cildimiz için, vücudumuz için birçok fayda sağlar ve hastalıkları önler. Peki tüm bu tatlılar arasında yer alan ve herkesin severek tükettiği elma tatlısı tarifi ve yapılışı nasıldır, nasıl yapılır, bu leziz tatlı hazırlanırken kullanılacak malzemeler nelerdir?



elmaElma Tatlısı Malzemeleri



  • 4 adet elma

  • 1 çay bardağı şeker

  • 1 bardak su

  • 1 çay kaşığı gıda boyası

  • 1 avuç ceviz içi

  • İstenilen miktarda labne peyniri

  • 1 çay kaşığı tarçın


Elma Tatlısı Tarifi


Elma tatlısı için 4 adet elma seçilir. Seçilen meyveler güzelce yıkanır ve kabukları soyulur. Çekirdekli olan kısımları çıkarılır. Derin bir tencere alınır, elmalar tencereye dizilerek 1 çay bardağı şeker ve 1 bardak su ilave edilerek pişirilmeye başlanır. Pişirme işlemi devam ederken, bir çay kaşığı gıda boyası bu karışıma ilave edilir ve meyveler kaynar durumdayken tencere içinde çevrilerek gıda boyasına tamamen bulanır. Meyveler iyice piştikten sonra tencereden alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan meyvelerin çekirdeklerinin çıkarıldığı kısımlarına ceviz içi, labne peyniri ve en üst kısma da tarçın eklenir. Elma tatlısı servis yapılmaya hazırdır. Afiyet olsun.

elma tatlısı tarifiİşte bu leziz ve enfes tatlıyı hazırlamak bu kadar basit ve kolaydır. Üstelik malzemeleri de oldukça azdır. Bu malzemeleri çok fazla para harcamadan temin edebilirsiniz. Bu kadar kolay temin edebileceğiniz bu malzemeler ile enfes bir tatlı hazırlayabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz. Üstelik bu leziz tatlı aynı zamanda oldukça şifalı bir tatlıdır. İçinde bulunan elma, ceviz ve tarçın gibi bitkiler sayesinde hastalıklardan korunabilir ve sağlıklı kalabilirsiniz. Özellikle cildimiz ve vücudumuz için bu şifalı bitkilerin faydalarını görmezden gelemeyiz. Bu leziz bitkiler oldukça faydalıdır. Bizi hastalıklardan korur ve kolay kolay hastalıklara yakalanmamayı sağlar. Bu leziz tatlının da ana maddesi olan elma birçok hastalığa karşı koruma sağlar.

Elma Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder