9 Ekim 2012 Salı

Feslegenli Mantar sote...

Eger biraz mutfak beceriniz varsa, sevenler tarafindan etiketlendirildiginiz bir kac da tarif vardir.
Uh Nalan'in kisiri, ah Nalan'in zencefil tarcinli havuclu keki, ay Nalaní'in naneli çay, uy Nalan'in karamellestirilmis soganli Sosisli Sandviç  gibi... Ya da favoriler arasina girmis bu Mantar Sote gibi...





Meze ya da ana yemegin yaninda  harika giderken, kizarmis ekmegin üstune koyup  ögle yemeginde Sandviç  olarak da sikca tükettigimiz bir tarif.



  • Malzemeler;

  • sivi yag,

  • 250gr mantar, iri iri dilimlenmis

  • 1 sogan, ince dogranmis

  • 2 dis sarimsak, dövülmüs

  • 1 avuc taze feslegen (ya da 1-2 cay kasigi kuru)

  • tuz, iri tuz tercihim


  • Hazirlanisi;

  • Ince dogranmis sogani yagda sote edin, 2-3 dakika

  • Mantar dilimlerini ekleyip 2-3 dakikada beraber sote edin,

  • Dövülmüs sarimsagi ekleyin, 1-2 dk sote etmeye devam edin.

  • Yemegin altini kapatin (mantar suyunu salmadan tüm islem bitmis olmali, mantar diri kalirsa daha lezzetli oluyor) 

  • Tuz ve ince dogranmis feslegen yapraklarini karistirip servis yapin.

  • afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder