Semizotu Yemeği Malzemeleri
- 1 demet semizotu
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy domates
- 1,5 yemek kaşığı pirinç (isteğe göre bulgur da kullanılabilir)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Semizotu Yemeği Tarifi
Bu şifalı ve leziz yemeğin yapımı oldukça kolaydır. Üstelik pişirme süresi de çok kısadır. Eve geç mi geldiniz? Aniden misafirleriniz geleceğini mi öğrendiniz? Bu leziz yemeği çok kısa sürede pişirerek akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Oldukça basit ve pratik bir yemek tarifidir.
- Öncelikle semizotu güzelce yıkanır ve bir kaba su koyularak içine doğranır. Fakat çok küçük doğramamanızı tavsiye ederiz. Çünkü piştikten sonrada su kaybedeceği için bitkiler iyice küçülecektir.
- 2 adet orta boy soğan alınır, kabukları temizlenir ve yıkanır. Yemeğin pişirileceği tencereye soğanlar küp küp doğranır.
- Soğanların üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklenir ve soğanlar kavrulmaya başlanır.
- Soğanlar kavrulurken üzerine 1 yemek kaşığı salça da ilave edilir.
- Soğanlar kavrulurken 1 adet orta boy domates yıkanır ve kabukları soyularak soğanların üzerine küp küp doğranır.
Domates ile birlikte soğanlar bir süre kavrulur.- Domateslerle soğanların üzerine semizotu bitkileri koyularak kavrulmaya devam edilir.
- Tüm malzemeler bir süre daha piştikten ve bitkilerin suyu çıktıktan sonra son olarak 1,5 yemek kaşığı pirinç de yıkanarak yemeğe ilave edilir.
- Pirinçlerin üzerine de 1 çay kaşığı tuz eklenir.
- Pirinçler iyice yumuşayana kadar yemek pişirilir.
- Yemek piştikten sonra üzerin yoğurt ilave edilerek ıspanak yemeği gibi tüketilebilir.
- Afiyet olsun.
İşte bu leziz ve şifalı yemeğin yapımı oldukça kolaydır. Diğer yemek tariflerinde olduğu gibi önce soğan ve domates, ardından da bitkiler eklenerek pişmeye bırakılır. Vaktiniz çok olmadığı zaman yada kısa süre içinde yemek pişirmek zorunda olduğunuz anlarda bu pratik yemeğin tarifini tercih edebilirsiniz. Üstelik semizotu yemeği oldukça şifalıdır. Bu leziz yemeğin vücut için de birçok faydası vardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder