Ebegümeci bitkisi oldukça şifalı ve vücut için faydalı bir bitkidir.
Ebegümeci çayı, buhar banyosu, salatası, yemeği, salatası yapılarak afiyetle tüketilebilir. Bu şekilde hem harika lezzetler elde edebilir hem de şifa sağlayabilirsiniz.
-
Ebegümeci Arpa Unu İle Kompresi Nasıl Hazırlanır?
50 gr. bu şifalı bitkinin yaprağı 2 bardak suda 10 dk. kaynatılarak
ebegümeci çayı yapımında olduğu şekilde demlenir. Daha sonra yapraklar sudan çıkartılır ve kalan su ile ebegümeci posası 10 dk. kadar daha kaynatılmaya devam edilir. 10 dk. sonra ocaktan alınarak 1 yemek kaşığı
arpa unu bu karışıma eklenir ve lapa haline gelene kadar karıştırılır. Arpa unu ile lapa haline gelen yaprakları bir bezin üstüne yayılır. Kompresi kullanıma hazırdır.
-
Ebegümeci Çayı Nasıl Hazırlanır?
Ebegümeci çayı hazırlamak için 1 yemek kaşığı
ebegümeci 2 bardak soğuk suya eklenir, bu şekilde 10 dk. kaynatılarak demlenir. Soğuduktan sonra veya ılık şekilde günde 2 bardak kadar
çay tüketilir.
-
Ebegümeci Lapası Nasıl Hazırlanır?
Bu şifalı bitkinin lapası, ağrıyan, çatlayan deriler için uygulanır. Lapa için, bitkinin bir kökte bulunan tüm yaprakları veya bir kökte bulunan tüm bitki ezilir, içine yarım çay bardağı su ilave edilerek yapraklar lapa kıvamına gelene kadar suyla ezilir. Bu şekilde 2 dk. kadar ısıtılır ve deriyi yakacak kadar ısınmadan rahatsızlığı bulunan bölgeye uygulanır.
-
Ebegümeci Oturma Banyosu Nasıl Hazırlanır?
100 gr. kadar yaprağı, 3-4 lt. suya eklenir ve bu şekilde 10 saat bekletilir. Daha sonra 1 saat kadar kaynatılarak suyun banyo yapılabilecek kadar soğuması beklenir. Bu suyla banyo yapılır veya bu su banyo suyuna ilave edilir.
-
Ebegümeci Salatası Nasıl Hazırlanır?
Salatası için isteğe bağlı miktarda bu şifalı bitkiden seçilir, saplarından ayrılarak güzelce yıkanır. Daha sonra yıkanan bitki, tencereye konularak üzerine 1 çay bardağı su ilave edilir, suyla birlikte haşlanır. Haşlandıktan sonra
ebegümeci tencereden alınıp bir tabağa doğranır, üzerine isteğe göre
limon suyu
nar ekşisi ilave edilir. Ayrıca bu karışıma tuz, zeytinyağı ve yoğurt da eklenerek hazırlanan salatanın üzerine dökülür ve servis edilir.
-
Ebegümeci Yemeği Nasıl Hazırlanır?
Bu şifalı bitkinin yemeği yapılacakken 4 kişi için ortalama 1 kg bu şifalı bitkiden alınır, temizlenir ve suya konularak yarım saat kadar suda bekletilir. 3 orta boy
soğan yemek için küp küp tencereye doğranarak içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı salça ilave edilerek kısık ateşte 15 dk. kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine doğranıp yıkanmış olarak ilave edilerek 15 dk. kadar daha bu şekilde pişirilir. Bu arada 2 yemek kaşığı pirinç temizlenir ve yıkanır. Son olarak
pirinç, 2 bardak su, 1
çay kaşığı tuz ilave edilerek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirme işlemine devam edilir. Daha sonra yoğurtla birlikte servis edilir.
-
Herhangi Bir Hastalığımız Olmadan Ebegümecini Hastalıkları Önlemek İçin Nasıl Kullanabiliriz?
Yemeği, salatası ve çayı hem hazırlanmalarının kolay oluşu hem de bu
şifalı bitkinin kolay temin edilmesi sebebiyle tüketime uygun gıdalardır. Sağlık için çok faydalıdır ve yol kenarı, ormanlar, tarlalar gibi birçok yerde yetişir. Bu yüzden bu şifalı bitkinin yani
ebegümeci temini oldukça kolaydır.
Ebegümeci Çayı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder