Akşam yemeklerinden sonra, ikindi çaylarında tatlı yemek, misafirlerimize tatlı ikram etmek hepimizin alışkanlıkları arasındadır. Kış aylarında ve yaz aylarında genellikle mevsime uygun olmak üzere çeşitli tatlılar hazırlanır. Balkabağı tatlısı, incir ceviz tatlısı, lokma tatlısı, elma tatlısı, havuç tatlısı gibi tatlılar çok çeşitli sebze ve meyveler ile hazırlanır. Akşam yemeklerinden sonra misafirler gelince çayın yanına mutlaka kuruyemiş, bisküvi yada çeşitli tuzlu ve tatlı yiyecekler hazırlanır. Gün içinde ikindi zamanlarında da yada çay vakitlerinde misafirlerimiz için yada kendimiz için de çeşitli poğaça, tatlı, kek ve kurabiyeler hazırlarız. Küçük çocuklar da okuldan geldikten sonra yada öğün aralarında atıştırmak için yiyecek arar. İşte incir ceviz tatlısı, balkabağı tatlısı, elma tatlısı, havuç tatlısı, çok çeşitli kekler, poğaçalar ve kurabiyeler bu durumlarda, öğün aralarında afiyetle atıştırmalık olarak kullanılır.
İncir Ceviz Tatlısı Malzemeleri
- 1 kg incir
- 2 su bardağı toz şeker
- 200 gr. ceviz içi
- 1 lt. süt (5 su bardağı)
- 1 kaşık tereyağı
İncir Ceviz Tatlısı Nasıl Yapılır?
İncir ceviz tatlısı için bir kilo
incir alınarak, temizlenir ve güzelce yıkanır.
İncir bitkilerinin sapları kesilerek sap kısımlarından içlerine doğru oyuklar açılır. 2 su bardağı toz şeker ile 200 gr. ceviz içi karıştırılarak bu karışım incirlerin içlerine doldurulur. İncirlerin sığabileceği büyüklükte bir tencere seçilerek bir kaşık tereyağı ile yağlanır. Tencereye yerleştirilen Bitkilerinin üzerine gelecek kadar su ilave edilerek bitkiler yumuşayıp su çekilinceye kadar tencere pişmeye bırakılır. 1 lt. süt kaynatılarak, tenceredeki incir ve diğer malzemeler piştikten sonra üzerine dökülür ve incir tatlısı servis için hazırdır. İşte bu leziz tatlıyı hazırlamak bu kadar kolaydır. Siz de çocuklarınızın severek yiyeceği bu kolay, pratik ve enfes tatlıyı pişirin ve yemenin keyfine varın. Artık çocuklarınız okuldan geldikten sonra atıştırmalık olarak ne yiyeceklerini düşünmeyin. Meyve suyu, çay yada kola gibi içeceklerin yanına hemen kek, kurabiye, poğaça yada tatlı hazırlayarak çocuklarınız sevindirin. Ayrıca bu şifalı bitki sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Bu şifalı bitki, kandaki yağ oranını düzenleyerek kolesterolü dengelemeye yardım eder. Bu şekilde böbrek yetmezliği de engellenmiş olur. Ayrıca bu
şifalı ve leziz bitki kalp ve damar hastalıklarını da önlemeye yardım eder. Halsizliği ve yorgunluğu gidermeye yardım ederek vücuda güç verir. Kendinizi daha zinde hissetmenize yardım eder. Yüksek oranda lif içerir. Lif içermesi sebebiyle bağırsakları yumuşatır, bağırsakların rahatlamasına yardım eder. Bu nedenle sindirim sistemini düzenler ve rahatlatır.
Kabızlık sorununa da iyi gelir, hafif müshil yapıcı etkisi bulunmaktadır. Bağırsaklara iyi gelmesi sebebiyle özellikle kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruma sağlar. Siz de
incir meyvesinin bu sayısız faydalarından yararlanmak istiyorsanız,
incir ceviz tatlısı yaparak bol bol tüketebilirsiniz.
İncir Ceviz Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder