12 Şubat 2013 Salı

Havuç Çorbası Tarifi

Hemen hemen tüm yemeklerde bu şifalı sebze kullanılır. Birçok yemeğin soğan ile birlikte ana maddesi havuç sebzesidir. Yaz, kış neredeyse bütün mevsimlerde bu şifalı bitkiyi pazarlarda, manavlarda ve marketlerde bulmak mümkündür. Yemekler hazırlanırken soğan salça ve yağ ile birlikte kavrulduktan sonra neredeyse tüm yemeklerde üzerine eklenir. Tabii bir de salatalarda çiğ olarak kullanımı mevcuttur. Hele ki turp ile birlikte harika ve vazgeçilmez bir ikilidir. Turp ile yapılan salatası özellikle kış aylarında çokça tercih edilir. Kuru fasulye, nohut gibi yemeklerin yanında sıkça yapılır. Havuç çorbası, salatası, suyu, yemeği, turşusu yapılan bir sebze olmasının yanında, tatlısı, tarçınlı kekini yapmak da mümkündür. Peki bu kadar farklı şekillerde kullanılan havuç çorbası malzemeleri nelerdir?

Havuç Çorbası Malzemeleri

  • 3 adet havuç
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı yağ
  • 6 bardak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak süt

Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

Havuç çorbası hazırlamak için 3 çorba kaşığı yağ, 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavrulmaya başlanır. 6 bardak su yavaş yavaş eklenir ve karışımın içinde topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Bu arada 3 adet havuç alınarak kabukları temizlenir, yıkanır, rendelenir ve bu karışıma eklenir. 15 dk. kadar kaynatıldıktan sonra 1 adet yumurta ve 1 bardak süt çırpılarak rendelenen bitkilerin üzerine dökülür. Böylece bu şifalı sebzenin çorbası servis için hazırdır.

Havuç Turşusu Nasıl Yapılır?

Bu şifalı bitkinin turşusu yapımı için 10 adet bitki alınır, kabukları temizlenir ve kalın halkalar şeklinde doğranarak dirilikleri kaybolmayacak şekilde 3 bardak kaynar suda haşlanır. Daha sonra kevgire alınarak süzülür. 3 baş sarımsak kabukları soyularak temizlenir ve havanda dövülür. Kavanoza yerleştirilirken bu şifalı bitkilerin arasına kereviz yaprakları konulur. Sarımsaklar ise yarım şişe sirke ile karıştırılarak kavanoza yerleştirilen şifalı sebzelerin üzerine dökülür. 2 hafta kavanozun ağzı kapatılarak bekletilir, 2 hafta sonunda turşu hazır haldedir.

Havuç Yemeği Nasıl Yapılır?

5-6 adet havuç kabukları temizlenerek halka şeklinde doğranır. 2 adet soğan kabukları soyularak halka halka tencereye doğranır, üzerine 4 diş sarımsak bütün olarak eklenir ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğan ve sarımsak 5 dk. kavrulur. Yarım tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 1 bardak su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra tencereye konur ve 2 yemek kaşığı pirinç de tencereye eklenerek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Havuç Suyu Tarifi

Suyu hem hazırlaması çok kolay olması hem de çok faydalı olması nedeniyle çok tercih edilir. Suyu hazırlamak için 3 adet havuç kabukları soyulur, yıkanır. Katı meyve sıkacağından geçirilerek içilir. İşte bu şifalı bitkinin tarifleri bu kadar kolaydır. Siz de bu şifalı bitki ile birçok farklı tarif deneyebilir ve çeşitli lezzetler elde edebilirsiniz.

Havuç Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder