6 Mart 2013 Çarşamba

Mantarın Faydaları Nelerdir?

mantarAkşam yemeklerinde herkes çok çeşitli seb e ve meyveleri farklı farklı şekillerde yemek ister. Hep aynı şekilde seb eleri tüketmek bir süre sonra monotonlaşır. Mantar, farklı şekillerde tüketilebilecek bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kı artması, fırında pişirilmesi gibi çok çeşitli şekillerde bu şifalı bitki değerlendirilebilir. Farklı şekillerde değerlendirilmesinden dolayı da sıkça tercih edilir. Farklı şekillerde tüketilmesinin yanında mantarın faydaları da oldukça fa ladır. Bu şifalı bitki ile, vücudunu a fayda sağlayabilir, bağışıklık sistemini i güçlendirebilirsini .mantar faydaları

Mantar Faydaları ve Yararları


Birçok farklı yemeği, sotesi, çorbası yapılan bu şifalı bitki, krep gibi yiyeceklerin içine de ilave edilerek harika tatlar oluşturur. Çok kısa sürede pişmesi ve pratik olması sebebiyle de, yemeklere ilave edilerek kolayca pişirilebilir. Ö ellikle ya aylarında soğan, biber ve domates ile birleştirilerek enfes sulu yemeği yapılabilir. Son derece besleyici bir bitkidir. Yüksek oranda protein, fosfor ve folik asit içerir. Dokuların yara aldığında hücrelerin kendini kolay tamir etmesine yardım eder. Kemik ve dişleri güçlendirir. Kolesterolü dü enlemeye, dengeye getirmeye yardım eder. İyi bir lif kaynağıdır. Bu sebeple bağırsakları rahatlatması da mantarın faydaları arasındadır. Tokluk hissi uyandırır. Kilo verememekten mi şikayet ediyorsunu ? ayıflamak mı istiyorsunu ? Mantar yiyerek fa la kilolarını dan kurtulabilirsini . Yarattığı tokluk hissi sayesinde kolay acıkmamanı ı ve a yemek yemeni i sağlar. Al heimer hastalığı için de fayda sağlar. Neredeyse kırmı ı et kadar protein içerir. İyi bir protein kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi de mantarın faydaları arasındadır. Vücudun savunma mekani masını kuvvetlendirir. Kış hastalıklarına kolay yakalanmaktan mı yakınıyorsunu ? Çocuklarını da grip, ne le gibi hastalıklara kolay mı yakalanıyor? Soğuk algınlığı canını ı mı sıkıyor? İşte mantar sayesinde grip, ne le, öksürük gibi hastalıklara kolay yakalanmaktan kurtulacaksını . Kalp ile dosttur, kalbi kuvvetlendirir. Kan basıncını kontrol altında tutmaya yardım eder. Hipertansiyonu olanlar her yemeği, her yiyeceği yiyemiyorlar. İşte hipertansiyon yani yüksek tansiyonu olan kişiler de korkmadan mantar tüketebilir, bu şifalı bitkinin faydalarından yararlanabilir. Dü enli tüketimi ile vücudun A, B ve C vitamini ihtiyacını karşılar. Tiroid be lerine karşı koruma sağlaması da mantar faydaları arasındadır. Sindirim sistemini dü enleyerek ha mı kolaylaştırır. Yemeklerin kolay sindirilmesini sağlar. Cildin korunmasına yardım eder. Önemli bir antioksidandır. Birçok kanser türüne karşı koruma sağlar. mantarlarÖ ellikle mide kanserine karşı büyük faydası vardır. Tümörlerin büyüyerek yayılmasını engellemeye yardım eder. Selenyum, bakır ve çinko içerir. Hasar gören hücrelerin yenilenmesine yardım eder.

Mantar Toplarken Dikkatli Olunmalıdır


Birçok ehirli türü bulunan bu bitki, çok dikkatli bir şekilde toplanmalıdır. ehirli türleri toplanarak tüketilecek olursa ölüme yol açabilir. Bu yü den bilinmeyen yerlerden ve bilinmeyen kişilerden satın alınmamalıdır. Kendini ormanlardan yada çayırlardan toplarken de dikkatli olmalısını . Hangisinin ehirli, hangi mantar türünün ehirsi olduğunu bilmeyen kişiler yanlış toplayabilir. Bu yü den ciddi ehirlenmelere hatta ölümlere yol açabilirler.

Mantarın Faydaları Nelerdir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder