28 Ocak 2013 Pazartesi

Balgam Sökücü Bitkisel Tedavi

Kış ayları yoğun bir şekilde devam ediyor. Kış ile birlikte öksürük, balgam, grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanmamak elde değildir. Hele hele karın yüzünü tekrar gösterdiği şu günlerde ülkemizin bazı kesimleri oldukça soğuk günler yaşamaktadır. Kar yağışı ile birlikte gelen rüzgar herkesi etkilemekte, hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. balgamÇoğunlukla dışarıya çıkmamaya, bu soğuk havayı hissetmemeye çalışsak da zorunlu olduğumuz zamanlarda dışarıya çıkarız. İşe gitmek için, markete gidip alışveriş yapmak için yada çocuğumuzu okuluna götürmek için mecburen dışarı çıkarız. Dışarı çıkarken çok sıkı giyinmeye, şal, atkı, şapka ve eldiven gibi bizi soğuk havalardan koruyacak kıyafetler giymeye özen gösteririz. Fakat yine de hele hele çocuklar ve yaşlılar çok kısa bir süre dışarıda dursalar bile hemen hasta olurlar. Burun akıntısı, baş ağrısı, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler hemen kendini gösterir. Hele bir de boğazda biriken balgam herkesi rahatsız eder. Çıkarmak istenip de çıkartılamayınca verdiği rahatsızlık sürekli artar. Zamanla solunum yolunu da tıkamaya başlayabilir. Bu nedenle balgam çıkarmak çok önemlidir. Peki balgam nasıl sökülebilir? Balgam sökücü bitkisel tedavi mevcut mudur? Tabii bazı bitkiler sayesinde bitkisel tedavi ile balgamdan kurtulmak mümkündür.

Balgam Sökücü Bitkiler

Solunum organlarımızdan özellikle akciğerden gelen balgam zamanla birikerek boğazı rahatsız eder. Soğuk kış aylarında, grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanma sonucunda bu durum görülür. Akciğerlerde biriktikten sonra boğaza geldiğinde ağızdan dışarı atılabilir. Fakat kimi zaman dışarı atılırken boğazımıza acı verir. Hele ki küçük çocuklar tam olarak bu durumun bilincinde olmadıkları için ne yapacaklarını bilemezler. Bu durumda balgam sökücü bitkisel tedavi uygulamak herkes için en uygun yoldur. Çeşitli bitkilerin çayları, kaynatılıp nefes olarak alınan buharları sökücü olarak kullanılabilir. balgam sökücüÖncelikle her gün düzenli olarak su içmeye dikkat etmelisiniz. Okaliptüs yağı yada okaliptüs buhar banyosu da sökücü olarak yardımcı olur. Zencefil, akdiken ve aloe vera gibi bitkilerle mukus yollarını temizlemek için kullanılan bitkiler arasındadır. Soğan ve soğan suyu da bu durumda büyük fayda sağlar. Papatya çayını günde bir bardak içmek de yarar sağlayacaktır. Herkesin kolaylıkla elde edebileceği şalgam da akciğer bronşlarını temizleyerek balgam sökücü bitkisel tedavi sağlar. Marul içerdiği etken maddeler sebebiyle özellikle çocuklara yedirilmelidir. Göğsü yumuşatır, öksürüğe de iyi gelir. Andız otu da balgam için balla karıştırılmalı ve ezilerek yenmelidir. Ebegümeci öksürük kesici ve göğsü yumuşatıcı olarak kullanılabilir. Diğer bir şifalı bitki ise ıhlamurdur. Ihlamur çayı ile balgam söktürebilir ve grip, nezle, bronşit ve öksürükten de kurtulabilirsiniz.

Balgam Söktürücü İlaç

balgam sökücü bitkiselÇeşitli bitkisel ilaçlar ile bu durumdan kurtulmak ve söktürmek mümkün olsa da eğer fazla öksürüğünüz, ağır halsizlik yada akciğer ağrılarınız varsa mutlaka doktora başvurmalısınız. Önerdiğimiz çeşitli çaylar ve bitkiler doktorun verdiği ilaçların yanında göğsünüzün yumuşamasına, balgam atmanıza ve biraz daha iyi hissetmenize neden olacaktır. Fakat unutmayalım ki her şeyin fazlası zarar. Bu nedenle bitkileri ve çayları çok fazla miktarda aniden kullanmamalısınız.

Balgam Sökücü Bitkisel Tedavi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder