27 Ocak 2013 Pazar

Hindistan Cevizi Yağı

hindistan cevizi yağıTatlılar birçok kişinin vazgeçilmezidir. Hele bir de hindistan cevizi, tarçın gibi çeşitli baharatlarla süslendiğinde harika bir tat kazanır. Mis gibi kokan tatlılar, sütlü pastalar, sütlaç, muhallebi gibi yiyecekler hemen hemen hepimizin vazgeçilmezidir. Özellikle çocuklar annelerinden sık sık tatlı isterler. Sütlaç, muhallebi, puding çocukların sürekli yemek istedikleri, yerken zevk aldıkları yiyecekler arasındadır. Peki bu yiyecekler daha lezzetli hale nasıl getirilebilir? Bazı tatlılar tarçın gibi bir baharatla lezzet kazanırken bazıları ise mis gibi kokan ve harika tadı olan hindistan cevizi sayesinde lezzetlerine lezzet katar. Akşamları yemekten sonra yada ikindi vaktinde ikindi çayında hanımlar ne yapsam diye düşünür. Çay yanına bir poğaça, bir tatlı yapıldığında bu şifalı baharatlardan bolca kullanılır. Hemen hemen her evde bulunan, hiçbir evden eksik olmayan bu baharatların lezzetleri yanında vücut için de birçok faydası vardır. Özellikle hindistan cevizi yağı da diğer bitkiler ve diğer bitkilerin yağları gibi oldukça şifalı bir yağdır. Belki birçok kişinin bilmediği bu şifalı yağ, aslında çok farklı şekillerde ve çok farklı yerlerde kullanılabilir. Sağlık için birçok faydası vardır. Peki hindistan cevizi yağı faydaları nelerdir?

hindistan cevizi yağının faydalarıHindistan Cevizi Yağının Faydaları

Son zamanların popülerliğinde çeşitli meyvelerin, sebzelerin, baharatların ve birçok bitkinin yağı gündemdedir. Bitkilerin yağları çıkarılarak birçok hastalığın tedavisinde yada zayıflama, kilo verme çalışmalarında kullanılmaktadır. İşte hindistan cevizi yağı yani coconut yağı da bu şifalı yağlardan biridir.  Diyet mi yapıyorsunuz, kilo mu vermek istiyorsunuz? Fazla kilolarınızdan sıkıldınız mı? İşte bu şifalı tam da zayıflamanız için kullanabileceğiniz bir yağdır. Dengeli bir şekilde kilo verebilir, fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Özellikle göbek bölgesindeki yağlarınızdan kurtulmanız için fayda sağlar. Bölgesel zayıflama yani bölgesel incelme için oldukça yararlıdır. Yapılan bir araştırmaya göre yemeklerine hindistan cevizi yağından eklenen kişilerin düzenli bir şekilde bu yağlı yemeklerden yediğinde kilo verdiği görülmüştür. Araştırmanın sonuçlarından birine göre vücuttaki birçok bölgeye göre karın bölgesinden verilen kilolar daha fazlaydı. Bu şifalı yağ sayesinde kilo verirken aynı zamanda tokluk hissiyle fazla yemek yemekten kurtulacaksınız. Tokluğu arttırır. Kolayca emilebilen bir yağdır. Güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda anti bakteriyel ve anti fungal bir yağdır. Eğer dikkatli düşünürseniz kilo vermek için gerçekten kolay bir yöntem olduğunu göreceksiniz. Salatalarınıza, yemeklerinize ayçiçek yağı eklemek yerine bir miktar hindistan cevizi yağından eklerseniz kilo almaz, bunun yerine kilo verirsiniz. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine de fayda sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tiroid bezlerinin düzgün çalışmasına yardım eder. hindistan ceviziKemikleri korur, osteoporoz yani kemik erimesi hastalığını önler. Karaciğeri korur. Yüksek oranda alkol tüketen kişilerin hindistan cevizi meyvesi veya yağını tüketmelerini öneririz. Bu sayede karaciğerlerini alkolün zararlı etkilerinden bir parça olsun koruyabilirler. Meme kanserine karşı da koruyucu etkisi vardır.

Hindistan Cevizi Yağı Cilde Faydaları

Herkesin bildiği gibi birçok şampuan, duş jeli ve banyo bakım ürünlerinde hindistan cevizi özü kullanılmaktadır. Bu şifalı yağ sayesinde muhteşem görünümlü, parlak saçlara kavuşabilirsiniz. Ayrıca cildinizin ipeksi ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını herkes gibi siz de istersiniz. Hele ki bayanlar ciltleri pürüzsüz görünsün ve güzel koksun ister. Bu şifalı meyve özü ile yapılan kremler cildinizi istediğiniz ipeksi görünüme kavuşturduğu gibi güzel kokmasını  da sağlar.

Hindistan Cevizi Yağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder