Havuç Tatlısı Malzemeleri
- 6 adet havuç
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket petibör bisküvi
- 5 adet ceviz
- 2 tatlı kaşığı tarçın veya hindistan cevizi
Havuç Tatlısı Nasıl Hazırlanır?
6 adet havuç kullanılarak hazırlanan bu nefis tatlı yapımında öncelikle 6 adet havuç güzelce yıkanarak rendelenir.- 2,5 su bardağı toz şeker ile bir tencerede 20 dk. kadar pişirilir.
- Malzemeler piştikten sonra 1 paket petibör bisküvisi küçük parçalar şeklinde kırılır. Kırıldıktan sonra pişen karışıma ilave edilir.
- 5 adet cevizin kabukları kırılır ve temizlenir. Temizlenen ceviz parçaları küçük parçalara ayrılarak karışıma eklenir.
- Ayrıca 2 tatlı kaşığı tarçın da ilave edilerek tüm malzemelerin içine karıştırılır.
- Bu karışım ceviz büyüklüğündeki toplar şeklinde hazırlanır ve tarçına bulanır. İsteğe göre tarçın yerine hindistan cevizi de kullanılabilir. Hindistan cevizine bulanırsa da tatlı harika bir tat kazanabilir.
Hazırlanan toplar bir tepsiye dizilerek buzdolabında 30 dk. bekletilerek havuç tatlısı soğuk servis edilir.
İşte bu pratik ve lezzetli tatlıyı hazırlamak bu kadar kolaydır. Üstelik bu tatlı kısa sürede pişmesi nedeniyle de size zaman kazandırır. Aniden misafirleriniz gelir, kısa sürede nasıl leziz bir tatlı hazırlarım diye korkmayın. Bu lezzetli tatlıyı kolaylıkla ve pratik bir şekilde hazırlayın ve misafirlerinize sunun. Ayrıca bu tatlı oldukça şifalıdır. Ceviz, tarçın gibi oldukça şifalı bitkiler içermesi sebebiyle vücut için birçok faydası vardır. Ayrıca hastalıkları önlemeye de yardım eder. Hafif olması, kolay sindirilmesi sebepleriyle gencinden yaşlısına birçok kişi korkmadan düşünmeden bu şifalı tatlıyı tüketebilir. Özellikle ceviz beynin çalışmasına etki eder ve hafızayı kuvvetlendirir. Konsantrasyonu arttırır. Haydi hanımlar misafirlerinize eşinize ne tatlısı yapacağınızı düşünmeyin. Kolay, pratik, leziz ve şifalı olan havuç tatlısı tarifini uygulayın ve sevdiklerinizi sevindirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder